Thunderbird beállítás (archív)

Telepítés Windows rendszeren:

A képeken jelölt beállításokkal, rendszergazdai módban könnyedén telepíthető a program. Régebbi Windows rendszereken nincs megkülönböztetett rendszergazdai mód.

Első indítás:

Az első indítás során a telepítő felajánlja a legfontosabb beállításokat, és segít létrehozni az első postafiókot. A programmal nincs mód új e-mail címek létrehozására és megszüntetésére, csak meglévők kezelésére alkalmas.

Más levelezőrendszerről történő áttérését a Thunderbird segíti, instalálás után felajánlja a beállítások átvételét, amennyiben az támogatva van. Ez esetben is ajánlom a továbbiak vázlatos átfutását, az segítséget nyújthat hiba elhárításánál. A szerveren tárolt levelekkel nem szükséges kiemelten foglalkozni, azok automatikusan átmásolásra kerülnek.
Egy levélről a legegyszerűbben úgy állapítható meg, hogy a levelező program vagy a szerver tárolja, hogy megkeressük azt a webmail.chem.elte.hu felületen. Amennyiben megtalálható, azt nem a levelező program tárolja.
Mint a képen is látható, az esetben sincs probléma, amennyiben nincs ilyen levelező.

A képeken látható adatok termeszetesen példa jellegűek, nevet a felhasználó teljes nevére, az e-mail címet pedig a saját e-mail címére kell cserélni. A felhasználónév az e-mail cím @ jel előtti része.

Az itt látható kérdésnél érdemes igent válaszolni, ha csak ez az egy levelezőprogram található a számítógépen. A lényegi működésre nincs befolyással.

Sajnos a fenti villám-beállítás nem megfelelő, szükséges egy utólagos beállítás is. Ezért a varázsló befejezése után állítsa le a levelek letöltését (ha ezt nem teszi egy hibaüzenetet kap, ez későbbiekben nem okoz problémát).

Mint a képen látható, sikeresen elérte a postafiókban található leveleket. Érdemes egy saját magunknak küldött teszt-levéllel ellenőrizni mind a küldés, mind a fogadás meglétét.