VÉLEMÉNYÜNK


ELTE Kémiai Intézet Tanácsának véleménye a szakgimnáziumok tervezett kerettantervéről itt olvasható.

Címlapon kollégáink cikke

Farkas Viktor, Jákli Imre, Tóth K. Gábor és Perczel András cikke került az egyik legrangosabb európai kémiai folyóirat címlapjára idén augusztusban.

Hudecz Ferenc székfoglaló előadása az MTA-n


Hudecz Ferenc, egyetemünk volt rektora, a Szerves Kémia Tanszék volt vezetője, az MTA rendes tagja 2016. szeptember 20-án, 11.30 órakor tartja székfoglaló előadását az MTA Székház Nagytermében (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9. II. emelet). Mindenkit érdeklődőt várnak!

Elismerések tanévnyitó alkalmából


A tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésen átadták azokat a kitüntetéseket, amelyeket az Egyetem Szenátusa adományozott az egyetem oktatóinak, dolgozóinak és munkatársainak kiváló munkájuk elismeréseként.

Beszámoló záró rendezvényről


2016. július 29-én tartottuk az ELTE lágymányosi kampuszában az IMSYS Kft. és az ELTE Környezettudományi Kutatóközpont Piac 2013-0144. sz. pályázatának záró rendezvényét.

Állami kitüntetés Sohár Pál professzornak


Sohár Pál, Széchenyi-díjas vegyészmérnök, az MTA rendes tagja, az ELTE TTK Kémiai Intézet Szervetlen Kémia Tanszékének volt tanszékvezető egyetemi tanára és professor emeritusa 2016. augusztus 20-a alkalmából a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetésben részesült. Gratulálunk!

Sikerek a Diákolimpián

A Tbilisiben megrendezett 48. Nemzetközi Kémiai Diákolimpián (International Chemistry Olympiad) a négyfős magyar csapat 4 ezüstérmet szerzett.

ELTE-s sikerek a Szerves Kémia Problémamegoldó Versenyen

Hetedik alkalommal rendezték meg a Szerves Kémiai Problémamegoldó Versenyt. Durkó Gábor beszámolóját a címre kattintva elolvashatják.

Kollégánk a J. Chem. Phys. folyóirat legkiválóbb bírálói között


A J. Chem. Phys. folyóirat nemrégiben tette közzé a 2015-ös év legkiválóbb bírálóinak névsorát (2015 Top Reviewers). A névsorban szereplőket a folyóirat számára bírálói tevékenységet végző több mint 8000 kutató közül választották ki a szerkesztők. A listán egyetlen magyarként szerepel Császár Attila professzor, az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatócsoport vezetője.

Kihirdették az MTA szakmódszertani pályázatának nyerteseit

A pályázat egyik nyertese Szalay Luca adjunktus, a Módszertani Csoport vezetője. Gratulálunk! Részletek a cikk címére kattintva érhetők el.Elérhetőségek


1117 Budapest
Pázmány Péter sétány 1/A

Központi telefon:
+36 1 372 2500
Titkárság belső melléke:
1514
Titkárság külső száma:
+36 1 372 2548

Központi fax:
+36 1 372 2592

e-mail: intezet@chem.elte.hu