Álláshirdetés

Az ELTE TTK Kémiai Intézet munkatársat keres tanársegédi vagy adjunktusi beosztásba helyettesként vagy új alkalmazásként. Az ideális jelentkezőtől elvárt tudás: nukleáris kémiai/radiokémiai ismeretek, izotóplaboratóriumban szerzett gyakorlat, nukleáris spektroszkópiákban használt műszerek ismerete. Feladata lenne nukleáris kémia tárgyú oktatás (laboratóriumi gyakorlatok szervezése és/vagy tartása), kutatásban való részvétel, adott esetben önálló kutatás. Ez a felhívás nem minősül hivatalos állásmeghirdetésnek.

Az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatólaboratóriuma és a Molekulaszerkezet és Dinamika Laboratórium tudományos munkatársat vagy tudományos segédmunkatársat keres

Okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus, matematikus vagy informatikus végzettségű, PhD-vel rendelkező elméleti érdeklődésű tudományos munkatársat, illetve tudományos segédmunkatársat keresünk azonnali belépési lehetőséggel.

Hallgatóink sikere az OTDK-n


A Pannon Egyetemen rendezték az OTDK Kémiai és Vegyipari Szekciót: a 2015. április 9–11. közötti programon a résztvevők közel 20%-a Egyetemünk hallgatója volt.

European Combustion Meeting 2015


Az égések folyamatainak vizsgálatáról tartottak konferenciát Budapesten. Az Intézetben működő Reakciókinetikai Laboratórium munkatársai nagy szerepet vállaltak a szervezésben és rendezésben.

12. Grand Prix Chimique (GPCh)


Ebben az évben rendezik meg a 12. Grand Prix Chimique (GPCh) nemzetközi vegyésztechnikusi diákolimpiát Svájcban (Muttenz, Basel mellett) 2015. szeptember 27. és október 2. között.

Az ELTE-n ülésezett az EPS


Az Európai Peptidtársaság (European Peptide Society) Végrehajtó Bizottsága március 20. és 22. között az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tartotta éves ülését.

Kollégánk a MOLIM élén


Az EU 23 országát tömörítő, a COST (European Cooperation in Science and Technology) pénzügyi támogatásával megvalósuló, Molekulák mozgásban (Molecules in Motion, MOLIM) elnevezésű kutatási konzorcium vezetőségének (Management Committee) márciusi brüsszeli ülésén a tagok egyhangú szavazással Császár Attilát - intézetünk professzorát és az MTA-ELTE KKRK vezetőjét - választották meg a MOLIM elnökének (Chair). A szervezet honlapja szerint jelenleg ez az egyetlen magyar irányítással működő COST kutatóprogram.

Szerves Kémia Problémamegoldó Verseny 2015.


Idén áprilisban hatodik alkalommal rendezi meg az ELTE TTK Szerves Kémiai Tanszék, a BME Szerves Kémia és Technológia Tanszék, valamint a SE Szerves Vegytani Intézet a Szerves Kémia Problémamegoldó Versenyt. A szervezők várnak minden szerves kémia iránt érdeklődő bármilyen BSc és MSc szakos hallgatót!

Habilitációs okleveleket nyújtott át a rektor


2015. március 6-án hét ELTE-s oktató, köztük Mihucz Viktor, az Analitikai Kémiai Tanszék adjunktusa vehette át oklevelét Mezey Barna rektortól az Egyetem Tanári Klubjában rendezett ünnepségen.

Elismerések az Innovációs Napon


2015. február 26-án kilencedszer tartott Innovációs Napot az Egyetem, melyen többek között kihirdették a hallgatói kisfilm-pályázat eredményét is, ahol Pálfy Gyula doktorandusz és Hegedüs Kristóf BSc-s hallgató kiváló eredményt értek el.

"Accounts" cikk a pH-oszcillátorokról


A világ egyik legjelentősebb kémiai folyóirata, az Accounts of Chemical Research (i.f.=24.348) Orbán Miklós és Csörgeiné Kurin Krisztina (NKD Laboratórium) összefoglaló cikkét közölte.

Díjazott kollégánk


Vácziné Schlosser Gitta tudományos munkatárs, az intézetben működő MTA-ELTE Peptidkémiai Kutatócsoport tagja MTA Akadémiai Ifjúsági Díjat nyert el.Elérhetőségek


1117 Budapest
Pázmány Péter sétány 1/A

Központi telefon:
+36 1 372 2500
Titkárság belső melléke:
1514
Titkárság külső száma:
+36 1 372 2548

Központi fax:
+36 1 372 2592

e-mail: intezet@chem.elte.hu