Álláshirdetés

Az ELTE TTK Kémiai Intézet munkatársat keres tanársegédi vagy adjunktusi beosztásba helyettesként vagy új alkalmazásként. Az ideális jelentkezőtől elvárt tudás: nukleáris kémiai/radiokémiai ismeretek, izotóplaboratóriumban szerzett gyakorlat, nukleáris spektroszkópiákban használt műszerek ismerete. Feladata lenne nukleáris kémia tárgyú oktatás (laboratóriumi gyakorlatok szervezése és/vagy tartása), kutatásban való részvétel, adott esetben önálló kutatás. Ez a felhívás nem minősül hivatalos állásmeghirdetésnek.

Az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatólaboratóriuma és a Molekulaszerkezet és Dinamika Laboratórium tudományos munkatársat vagy tudományos segédmunkatársat keres

Okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus, matematikus vagy informatikus végzettségű, PhD-vel rendelkező elméleti érdeklődésű tudományos munkatársat, illetve tudományos segédmunkatársat keresünk azonnali belépési lehetőséggel.

Bolyai Ösztöndíj - 2015.


Idén munkatársunk, Szabados Ágnes és Horváti Kata tudományos munkatárs (MTA-ELTE Peptidkémiai Kutatócsoport) elnyerték a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János Kutatási Ösztöndíját.

Szerves Kémia Problémamegoldó Verseny 2015. - eredmények

Az ELTE TTK Szerves Kémia Tanszéke, a BMGE Szerves Kémia és Technológia Tanszéke, valamint a SE Szerves Vegytani Intézete 2015. április 24-én hatodik alkalommal rendezte meg a Szerves Kémia Problémamegoldó Versenyt, amelynek díjátadója 2015. június 22-én volt az ELTE TTK-n.

Kisfaludy-díjak 2015.


Június 16-án adták át a Richter Gedeon NyRt. Kisfaludy Lajos Alapítványának 2015. évi díjait.

Interjú Szalay Péterrel a Polányi-díj kapcsán


A Fizikai Kémiai Tanszék egyetemi tanárával, az Elméleti Kémiai Laboratórium vezetőjével, a Bolyai Kollégium igazgatójával, aki nemrégiben Polányi-díjat kapott a magas szintű ab initio kvantumkémiai módszerek kidolgozásáért az ELTE készített interjút.

MTA posztdoktorok az intézetben


A Magyar Tudományos Akadémia idén is meghirdette az MTA Posztdoktori kutatói programot. Intézetünk két pályázója is a nyertesek között van.

Munkatársunk a JCP top bírálói között


Czakó Gábor egyedüli magyarként került a Journal of Chemical Physics top 20-as bírálói listájára.

A kémia népszerűsítése a Hetedhét gyerekhíradóban


Róka András, az Észbont(ogat)ó előadássorozat szervezője, vezetője az idei évad utolsó, látványos programját tartotta 2015. május 22-én, pénteken. Az m2 gyermekhíradója is kilátogatott az eseményre. Az anyag itt látható, 3:15-től 5:34 mp-ig.

Than Károly Emlékérem 2015.


Idén kollégánk, Riedel Miklós kapta a Magyar Kémikusok Egyesületének Than Károly Emlékérmét. A díj a kémiáért, az egyesületért végzett munka elismerése.

Laudáció David Andreu tiszteletbeli doktor és professzor cím adományozása alkalmából


A Pázmány Napon átadott díszdoktori kitüntetéshez tartozó laudációt itt olvashatják.

Magyar kémiaérmek Jerevánból


Magyarország csapata negyedszer vett részt a Nemzetközi Mengyelejev Diákolimpián.Elérhetőségek


1117 Budapest
Pázmány Péter sétány 1/A

Központi telefon:
+36 1 372 2500
Titkárság belső melléke:
1514
Titkárság külső száma:
+36 1 372 2548

Központi fax:
+36 1 372 2592

e-mail: intezet@chem.elte.hu