Az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatólaboratóriuma és a Molekulaszerkezet és Dinamika Laboratórium tudományos munkatársat vagy tudományos segédmunkatársat keres

Okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus, matematikus vagy informatikus végzettségű, PhD-vel rendelkező elméleti érdeklődésű tudományos munkatársat, illetve tudományos segédmunkatársat keresünk azonnali belépési lehetőséggel.

Az ELTE Kémiai Intézet Kémiai Informatikai Laboratóriuma tudományos munkatársat keres


Az ELTE Kémiai Intézet Kémiai Informatikai Laboratóriuma okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus vagy matematikus végzettségű doktoranduszt és/vagy tudományos munkatársat keres.

"Lendület" a Kémiai Intézetben


Idén négy ELTE-s nyerte el a "Lendület" program támogatását, köztük Novák Zoltán, az ELTE Kémiai Intézet egyetemi adjunktusa. A pályázat támogatásával kutatócsoportot tud alakítani az intézetben.

A legidézettebb tudományos kutatók listáján


Intézetünk professzora, az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatócsoport vezetője, Császár Attila egyszerre öt közleménnyel is jelen van azon a listán, melyet a Thomson Reuters tett közzé az Essential Science Indicators alatti "Highly Cited Papers" kategóriában.

Japán vendégünk


Szeptember 12-én intézetünk vendége lesz, és előadást tart Prof. Kenichi Akaji (Department of Medicinal Chemistry Kyoto Pharmaceutical University, Kyoto; President, Japanese Peptide Society) "Design of SARS 3CL protease inhibitor; from peptide to non-peptide " címmel.

Japán ösztöndíjas kollégánk


Szidarovszky Tamás, az ELTE-MTA Komplex Kémiai Rendszerek Kutatócsoportjának munkatársa "Dynamics of H2 in a molecular complex in intense laser fields" című pályázatával elnyerte a komoly presztízsértékű JSPS (Japanese Society for the Promotion of Science) Posztdoktori Ösztöndíjat. Kutatómunkáját Professzor Kaoru Yamanouchi csoportjában végzi majd a Tokió Egyetemen.

Újabb összefoglaló cikk


Munkatársunk, Czakó Gábor és amerikai kollégái egy összefoglaló cikket publikáltak kis víz és HCl klaszterek hidrogénkötéseiről a neves Accounts of Chemical Research (IF: 24,348) folyóirat augusztusi számában.

Szerves Kémia Problémamegoldó Verseny - 2014.


Az ELTE TTK Szerves Kémia Tanszéke, a BME Szerves Kémia és Technológia Tanszéke, valamint a SE Szerves Vegytani Intézete idén immár ötödik alkalommal rendezte meg a Szerves Kémia Problémamegoldó Versenyt 2014. április 25-én, amelynek díjátadójára 2014. június 19-én, csütörtökön került sor az ELTE TTK-n.

Bolyai Ösztöndíj - 2014.


Munkatársunk, Czakó Gábor elnyerte a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János Kutatási Ösztöndíját. A három éves ösztöndíj célja a 45 év alatti kutatók önálló tudományos munkájának támogatása, valamint az MTA doktora cím elnyerésére való felkészülés elősegítése. Az elismerő oklevelet július 2-án adták át az Akadémia Székházában.

Kisfaludy-díjak 2014.


Június 10-én adták át a Richter Gedeon NyRt. Kisfaludy Lajos Alapítványának 2014. évi díjait.

Szerves konferencia Lágymányoson


2014. június 29. – július 4. között az MKE Szerves- és Gyógyszerkémiai Szakosztálya nemzetközi tudományos konferenciát rendez. A tanácskozás az ELTE TTK kutató/oktató- és diákközösségének - előzetes regisztráció után - ingyenesen biztosított.

Mező Gábor az EPS-ben


Mező Gábor az ELTE-MTA Peptidkémiai Kutatócsoport tudományos tanácsadója képviseli a magyarországi kutatókat a European Peptide Society (EPS - Európai Peptid Társaság) közgyűlésében a következő 4 évben.Elérhetőségek


1117 Budapest
Pázmány Péter sétány 1/A

Központi telefon:
+36 1 372 2500
Titkárság belső melléke:
1514
Titkárság külső száma:
+36 1 372 2548

Központi fax:
+36 1 372 2592

e-mail: intezet@chem.elte.hu