Az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatólaboratóriuma és a Molekulaszerkezet és Dinamika Laboratórium tudományos munkatársat vagy tudományos segédmunkatársat keres

Okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus, matematikus vagy informatikus végzettségű, PhD-vel rendelkező elméleti érdeklődésű tudományos munkatársat, illetve tudományos segédmunkatársat keresünk azonnali belépési lehetőséggel.

Az ELTE Kémiai Intézet Kémiai Informatikai Laboratóriuma tudományos munkatársat keres


Az ELTE Kémiai Intézet Kémiai Informatikai Laboratóriuma okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus vagy matematikus végzettségű doktoranduszt és/vagy tudományos munkatársat keres.

"Lendület" a Kémiai Intézetben


Idén négy ELTE-s nyerte el a "Lendület" program támogatását, köztük Novák Zoltán, az ELTE Kémiai Intézet egyetemi adjunktusa. A pályázat támogatásával kutatócsoportot tud alakítani az intézetben.

Új retenciós mechanizmus SN2 reakcióra - újra frissítve


Munkatársunk, Czakó Gábor és Szabó István PhD hallgató nemrégiben egy új, „dupla-inverziós” mechanizmust fedezett fel az F- + CH3Cl SN2 reakció elméleti vizsgálata során. Az eredményeket az egyik legnevesebb multidiszciplináris tudományos folyóirat, a Nature Communications közölte.

Kollégánk nagypályázata


Mező Gábor, a TTK Szerves Kémiai Tanszék és az MTA–ELTE Peptidkémiai Kutatócsoportjának tudományos tanácsadója elsőként nyert el az ELTE-n Horizon 2020 EU-s pályázatot egy nemzetközi konzorcium tagjaként.

Medzihradszky Kálmán „Pro European Peptide Society” kitüntetést kapott


Medzihradszky Kálmán akadémikus, az ELTE Szerves Kémiai Tanszék professor emeritusa, a European Peptide Society alapító tagja, „Pro European Peptide Society” kitüntetést kapott.

Kellemes Ünnepeket!


A Kémiai Intézet ezzel, a szervetlen laboron hallgatók által készített karácsonyfával, meghitt ünnepeket, elemekben gazdag új évet kíván minden kedves ismerősének!

Elhunyt Fehér Magdolna


Ezúton tudatjuk, hogy az Analitikai Tanszék volt dolgozója, Gábor Péterné dr. Fehér Magdolna okleveles vegyészmérnök, ny. egyetemi docens életének 85. évében, 2014. november 27-én váratlanul elhunyt.

A DRC tiszteletbeli elnökeként hivatalba lépett Hudecz Ferenc


A Dunai Rektori Konferencia 2014. november 5–7. között tartotta 31. éves közgyűlését a Belgrádi Egyetemen. A tizenhét európai ország egyetemeinek részvételével zajló találkozón a leköszönő tiszteletbeli elnök átadta hivatalát Hudecz Ferencnek, Egyetemünk korábbi rektorának.

Házi TDK - 2014.


Hétvégén lezajlott a házi TDK. Az eredmények itt találhatók. Minden nyertesnek gratulálunk!

Molekulák mozgásban


Az intézetünk professzora, az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatócsoport vezetője, Császár Attila által javasolt COST (European Cooperation in Science and Technology) akció, melynek neve MOLIM (Molecules in Motion), azaz Molekulák mozgásban, az elkövetkező négy évre (2015-2019) elnyerte a COST CMST (Chemistry and Molecular Sciences and Technology) divíziójának támogatását. Ez a harmadik elfogadott COST akció, melyet magyar pályázó adott be, és az első, melyben az akció súlya az elmélet felé tolódik el.

Hajós György Bruckner-díjat kapott


2014. november 3-án vehette át a Richter Gedeon Nyrt. és a Magyar Tudományos Akadémia által alapított Bruckner Győző-fődíjat Hajós György, a kémiai tudományok doktora, az MTA TTK professor emeritusa, az ELTE Szerves kémiai Tanszék egyetemi magántanára.Elérhetőségek


1117 Budapest
Pázmány Péter sétány 1/A

Központi telefon:
+36 1 372 2500
Titkárság belső melléke:
1514
Titkárság külső száma:
+36 1 372 2548

Központi fax:
+36 1 372 2592

e-mail: intezet@chem.elte.hu