ÁLLÁSHIRDETÉS


Az ELTE Kémiai Intézet Analitikai Kémiai Tanszék vegyésztechnikus munkakör betöltésére keres érdeklődőt határozatlan időre, teljes munkaidős közalkalmazotti kinevezéssel. Az állás betöltésének várható ideje 2016. január 17. hétfő.

Álláshirdetés

Az ELTE TTK Kémiai Intézet munkatársat keres tanársegédi vagy adjunktusi beosztásba helyettesként vagy új alkalmazásként. Az ideális jelentkezőtől elvárt tudás: nukleáris kémiai/radiokémiai ismeretek, izotóplaboratóriumban szerzett gyakorlat, nukleáris spektroszkópiákban használt műszerek ismerete. Feladata lenne nukleáris kémia tárgyú oktatás (laboratóriumi gyakorlatok szervezése és/vagy tartása), kutatásban való részvétel, adott esetben önálló kutatás. Ez a felhívás nem minősül hivatalos állásmeghirdetésnek.

Az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatólaboratóriuma és a Molekulaszerkezet és Dinamika Laboratórium tudományos munkatársat vagy tudományos segédmunkatársat keres

Okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus, matematikus vagy informatikus végzettségű, PhD-vel rendelkező elméleti érdeklődésű tudományos munkatársat, illetve tudományos segédmunkatársat keresünk azonnali belépési lehetőséggel.

Jubileumi diplomásaink


2015. október végén került sor a jubileumi diplomák átadására az ELTE egyetem téri épületében az Aula Magnában

Előadóülés


A Kajtár Márton Alapítvány fennállásának 20. évfordulója alkalmából az Alapítvány és az MTA Szerves és Biomolekuláris Kémiai Bizottsága - a ,,Bruckner termi előadás" sorozat – keretében közös tudományos előadóülést szervez 2015. november 27-én, pénteken, 14.00 órakor (ELTE TTK Kémiai Épület 0.63-as előadóterem).

Könyv Than Károlyról és az MKL Reperóriuma bemutató


A Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár az Agora program keretében 2015 november 18-án mutatja be a Tömpe Péter, PhD által szerkesztett Than Károly: Carbonidok, valamint a Magyar Kémikusok Lapja Repertóriuma 1946-2006 munkákat.

Molekulák összekapcsolásával a kórokozók ellen

 Hudecz Ferenc professzorral készített interjút az Élet és Tudomány, melyet az elte.hu ajánl, és ezen a linken olvasható.

 

Beszámoló a 12. Grand Prix Chimique vegyésztechnikusi diákolimpiáról


A 12. Grand Prix Chimique (GPCh) nemzetközi vegyésztechnikusi diákolimpiát Svájcban, a Bázel melletti Aprentas Ausbildungcentrum Muttenz oktatási centrumban rendezték meg szeptember 27. és október 2. között.

Kutatók Éjszakája 2015. - rövid videó


Rövid, hangulatos és látványos videót találtunk az 'antocián' csoport csatornáján, mely főként a kémiás előadásainkból válogat.

 

Házi TDK - 2015.

2015-ben is lesz házi Kémiai Tudományos Diákköri Konferencia! A kari TDK konferenciát 2015. december 12-én (szombaton) tartjuk. További határidők hajtás után.

Szalay Péter rektorhelyettes

A Szenátus 2015. október 5-én Egyetemünk új tudományos rektorhelyettesévé választotta Szalay Pétert, a Kémiai Intézet egyetemi tanárát. Kattintás után az ELTE interjúját olvashatják.Elérhetőségek


1117 Budapest
Pázmány Péter sétány 1/A

Központi telefon:
+36 1 372 2500
Titkárság belső melléke:
1514
Titkárság külső száma:
+36 1 372 2548

Központi fax:
+36 1 372 2592

e-mail: intezet@chem.elte.hu