VÉLEMÉNYÜNK


ELTE Kémiai Intézet Tanácsának véleménye a szakgimnáziumok tervezett kerettantervéről itt olvasható.

Az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatólaboratóriuma és a Molekulaszerkezet és Dinamika Laboratórium tudományos munkatársat vagy tudományos segédmunkatársat keres

Okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus, matematikus vagy informatikus végzettségű, PhD-vel rendelkező elméleti érdeklődésű tudományos munkatársat, illetve tudományos segédmunkatársat keresünk azonnali belépési lehetőséggel.

ELTE-s sikerek a Szerves Kémia Problémamegoldó Versenyen

Hetedik alkalommal rendezték meg a Szerves Kémiai Problémamegoldó Versenyt. Durkó Gábor beszámolóját a címre kattintva elolvashatják.

Kollégánk a J. Chem. Phys. folyóirat legkiválóbb bírálói között


A J. Chem. Phys. folyóirat nemrégiben tette közzé a 2015-ös év legkiválóbb bírálóinak névsorát (2015 Top Reviewers). A névsorban szereplőket a folyóirat számára bírálói tevékenységet végző több mint 8000 kutató közül választották ki a szerkesztők. A listán egyetlen magyarként szerepel Császár Attila professzor, az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatócsoport vezetője.

Kihirdették az MTA szakmódszertani pályázatának nyerteseit

A pályázat egyik nyertese Szalay Luca adjunktus, a Módszertani Csoport vezetője. Gratulálunk! Részletek a cikk címére kattintva érhetők el.

Kisfaludy-díjak 2016.


Júniusban adták át a Richter Gedeon Nyrt. Kisfaludy Lajos Alapítvány 2016. évi díjait. Az Alapítvány Kuratóriumának döntése alapján a győztes Enyedi Kata Nóra tudományos segédmunkatárs lett. Oklevelet kapott Nemes Anikó tudományos munkatárs.

Beszámoló a XV. Olasz – Magyar Spektrokémiai Szimpóziumról


2016. június 12. és 16. között a Pisai Egyetem Kémiai Intézete adott otthont a rendezvénynek, melynek egyik szervezője az ELTE, védnöke többek között a római Magyar Nagykövetség volt.

Festschrift für Péter R. Surján


A Springer kiadó ünnepi kötetet (Festschrift) jelentetett meg Surján Péter 60. születésnapja alkalmából. A kötet megjelenéséhez ezúton is gratulálunk!

Kollégánk nagypályázata


Mátyus Edit elnyerte a Svájci Tudományos Alap "Promotion of Young Scientists in Eastern Europe (PROMYS)", nagy presztizsű pályázatát. Gratulálunk!

Vendégünk Schaefer professzor


2016. június 13-15 között Császár Attila, az MTA Kémiai Tudományok Osztálya, valamint az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatócsoport meghívására Intézetünk vendége lesz Professor Henry F. Schaefer (University of Georgia, Athens, GA, USA).

Apáczai-díjas kollégánk


Pedagógusnapon került sor az Apáczai Csere János-díj átadására a Pesti Vigadóban. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Palkovics László oktatásért felelős államtitkár nyújtotta át Deckerné Majer Zsuzsának kiemelkedő hatású oktatási munkájáért, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenysége elismeréseként a kitüntetést.Elérhetőségek


1117 Budapest
Pázmány Péter sétány 1/A

Központi telefon:
+36 1 372 2500
Titkárság belső melléke:
1514
Titkárság külső száma:
+36 1 372 2548

Központi fax:
+36 1 372 2592

e-mail: intezet@chem.elte.hu