Az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatólaboratóriuma és a Molekulaszerkezet és Dinamika Laboratórium tudományos munkatársat vagy tudományos segédmunkatársat keres

Okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus, matematikus vagy informatikus végzettségű, PhD-vel rendelkező elméleti érdeklődésű tudományos munkatársat, illetve tudományos segédmunkatársat keresünk azonnali belépési lehetőséggel.

Az ELTE Kémiai Intézet Kémiai Informatikai Laboratóriuma tudományos munkatársat keres


Az ELTE Kémiai Intézet Kémiai Informatikai Laboratóriuma okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus vagy matematikus végzettségű doktoranduszt és/vagy tudományos munkatársat keres.

"Lendület" a Kémiai Intézetben


Idén négy ELTE-s nyerte el a "Lendület" program támogatását, köztük Novák Zoltán, az ELTE Kémiai Intézet egyetemi adjunktusa. A pályázat támogatásával kutatócsoportot tud alakítani az intézetben.

Kihirdették az akadémiai posztdoktori kutatói pályázat eredményeit

Tajti Attila tudományos munkatárs Szalay Péter professzor kutatócsoportja, az Elméleti Kémiai Laboratórium tagja, témája a DNS építőelemek gerjesztett állapotainak kvantumkémiai vizsgálata; míg Kovács Szabolcs tudományos segédmunkatárs Novák Zoltán MTA-ELTE Lendület csoportjának tagja, témája az irányított C-H aktiválási reackiók vizsgálata. Oláhné Szabó Rita, az MTA-ELTE Peptidkémiai Kutatócsoport tagja az "Élettudományok" kategóriában nyerte el az ösztöndíjat, Leishmania ellenes vegyületek peptid konjugátumainak funkcionális vizsgálata témában. Gratulálunk!

Bemutatkozott az ELTE


Képes beszámoló a februárban karunkon megrendezett ELTEfeszt-ről.

Újabb kiemelt publikáció


A Royal Society of Chemistry jelentős folyóirata, a Chemical Communications címlapon közölte intézetünk kutatócsoportja, a Nemlineáris Kémiai Dinamika Laboratórium munkatársainak új cikkét.

Publikációs siker


A Császár Attila közreműködésével írodott technikai elemzés (Technical Report), mely a közelmúltban az IUPAC saját folyóiratában, a Pure and Applied Chemistry-ben jelent meg, 2014-ben a folyóirat második legletöltöttebb

Népszerű híroldalakon Perczel András és társai kutatása


Az index és az origo hírportálok népszerűsítő cikkben írták meg a nem rég a Nature Geneticsben publikált eredményeket, amelyről itt adtunk hírt.

Összefoglaló cikk Czakó Gábor eredményeiről


A napokban jelent meg munkatársunk, Czakó Gábor egy összefoglaló cikke a F, O, Cl és Br + metán reakciók dinamikájáról a Journal of Physical Chemistry folyóiratban.

Magas rangú elismerés munkatársunknak


Kimagasló színvonalú munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést adta át Balog Zoltán miniszter Gilányi Tibor professzornak március 15-e alkalmából. Ezúton is gratulálunk!

Munkatársunk elismerése


Szidarovszky Tamás, az ELTE-MTA Komplex Kémiai Rendszerek Kutatócsoportjának munkatársa "Molekulák a disszociációs határon túl: nemhermitikus kvantumkémia" című pályázatával elnyerte az Erdős Pál Fiatal Kutatói Ösztöndíjat. Gratulálunk!

V. Szerves Kémia Problémamegoldó Verseny


Idén tavasszal ötödik alkalommal kerül megrendezésre az ELTE TTK Szerves Kémiai Tanszék, a BME Szerves Kémia és Technológia Tanszék valamint a SE Szerves Vegytani Intézetének közös szervezésében a Szerves Kémia Problémamegoldó Verseny, melynek kiemelt támogatója a Richter Gedeon Nyrt.Elérhetőségek


1117 Budapest
Pázmány Péter sétány 1/A

Központi telefon:
+36 1 372 2500
Titkárság belső melléke:
1514
Titkárság külső száma:
+36 1 372 2548

Központi fax:
+36 1 372 2592

e-mail: intezet@chem.elte.hu