ÁLLÁSOK A KÉMIAI INTÉZETBEN


A Kémiai Intézet határozatlan idejű állásokat hirdet. A jelentkezési határidő október 16. Részletek ide kattintva elérhetők.

Az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatólaboratóriuma és a Molekulaszerkezet és Dinamika Laboratórium tudományos munkatársat vagy tudományos segédmunkatársat keres

Okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus, matematikus vagy informatikus végzettségű, PhD-vel rendelkező elméleti érdeklődésű tudományos munkatársat, illetve tudományos segédmunkatársat keresünk azonnali belépési lehetőséggel.

Az ELTE Kémiai Intézet Kémiai Informatikai Laboratóriuma tudományos munkatársat keres


Az ELTE Kémiai Intézet Kémiai Informatikai Laboratóriuma okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus vagy matematikus végzettségű doktoranduszt és/vagy tudományos munkatársat keres.

"Lendület" a Kémiai Intézetben


Idén négy ELTE-s nyerte el a "Lendület" program támogatását, köztük Novák Zoltán, az ELTE Kémiai Intézet egyetemi adjunktusa. A pályázat támogatásával kutatócsoportot tud alakítani az intézetben.

Újjáalakult az MTA Szerves és Biomolekuláris Bizottság


Az ELTE TTK Kémiai Intézetéből, akadémikusként a Bizottság tagjai: Medzihradszky Kálmán, Náray-Szabó Gábor, és Sohár Pál az MTA rendes tagjai, Hudecz Ferenc és Perczel András, az MTA levelező tagjai. Az MTA köztestületi tagjainak szavazat alapján választott tagok: Csámpai Antal hab. egy. docens, Hajós György egyetemi magántanár, Mező Gábor tudományos tanácsadó, Pintér István tudományos tanácsadó és Rábai József egyetemi tanár.

Hudecz Ferenc a Kisfaludy Alapítvány kuratóriumának elnöke


Szeptember 1-től a Richter Gedeon Ny. Rt. Kisfaludy Lajos Alapítvány Kuratóriuma – a leköszönő elnök, Görög Sándor akadémikus, az MTA rendes tagja javaslatára – egyhangú támogatással megválasztotta új elnökét Hudecz Ferenc akadémikus, tanszékvezető egyetemi tanár személyében.

Miért az ELTE?


Újabb tényvideót készített az ELTE. Miért érdemes nálunk tanulni? - kiderül belőle.

Kémiai Nobel-díj 2014.


Az MTA cikkét a 2014-es kémiai Nobel-díjról itt olvashatják.

"Színpadon a természettudomány"- oktatási fesztiválról Londonba


Magyarország legkiválóbb természettudományos tanárai mérték össze tudásukat és képességeiket: miként tudják az általuk oktatott tárgyakat a diákok számára érdekesebbé és érthetőbbé tenni. Róka András kollégánk egyike a kilenc tanárnak, akik 2015-ben Londonban varázsolják el a tanulókat.

Kutatók Éjszakája 2014.


Idén is látványos, érdekes kísérletek, bemutatók, előadások várták a hozzánk látogatókat a szeptember 26-i Kutatók Éjszakáján.

TTK-s kutatási pályázat eredménye


A TTK-n lezajlott a belső kutatási pályázat. A beadott igények több, mint 45 millió Ft-t tettek ki. A rendelkezésre álló 19 MFt összegből a 81 pályázó küzül 41 TTK-s kolléga kaphatott kisebb-nagyobb összegű támogatást. Kollégáink közül többen sikeresen pályáztak. A nyertesek teljes listája itt olvasható.

Kollégáink kitüntetése


Az Egyetem Szenátusa a szeptember 5-i Tanévnyitó ünnepi ülésén a „Pro Universitate Emlékérem ezüst fokozatát” adományozta Ungvárainé Nagy Zsuzsanna egyetemi docensnek. Szabó Dénes egyetemi docens oktatási tevékenységét a „Pro Universitate Emlékérem bronz fokozatával” ismerték el. Az Egyetem vezetése „Trefort Ágoston Emléklapot” adományozott Havalda Dóra technikus laboránsi munkatársnak.
Gratulálunk!Elérhetőségek


1117 Budapest
Pázmány Péter sétány 1/A

Központi telefon:
+36 1 372 2500
Titkárság belső melléke:
1514
Titkárság külső száma:
+36 1 372 2548

Központi fax:
+36 1 372 2592

e-mail: intezet@chem.elte.hu