Álláshirdetés

Az ELTE TTK Kémiai Intézet munkatársat keres tanársegédi vagy adjunktusi beosztásba helyettesként vagy új alkalmazásként. Az ideális jelentkezőtől elvárt tudás: nukleáris kémiai/radiokémiai ismeretek, izotóplaboratóriumban szerzett gyakorlat, nukleáris spektroszkópiákban használt műszerek ismerete. Feladata lenne nukleáris kémia tárgyú oktatás (laboratóriumi gyakorlatok szervezése és/vagy tartása), kutatásban való részvétel, adott esetben önálló kutatás. Ez a felhívás nem minősül hivatalos állásmeghirdetésnek.

Az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatólaboratóriuma és a Molekulaszerkezet és Dinamika Laboratórium tudományos munkatársat vagy tudományos segédmunkatársat keres

Okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus, matematikus vagy informatikus végzettségű, PhD-vel rendelkező elméleti érdeklődésű tudományos munkatársat, illetve tudományos segédmunkatársat keresünk azonnali belépési lehetőséggel.

Kutatók Éjszakája 2015. - rövid beszámoló

Bár úgy tűnt, a tartós eső elveszi az emberek kedvét, hogy eljöjjenek a Kutatók Éjszakája programjainkra, végül nem így történt.

Kutatók Éjszakája 2015.

Szeptember 25-én KUTATÓK ÉJSZAKÁJA. Regisztrálni a http://kutatokejszakaja.hu oldalon lehet. Programjaink hajtás után láthatóak. Mindenkit szeretettel várunk!

Trefort-díjak kollégáinknak


Az Egyetem Szenátusa a szeptember 4-i Tanévnyitó ünnepi ülésén kimagasló egyetemi teljesítményéért „Trefort Ágoston Emléklapot” adományozott Bérczes Szilvia és Sebestény Krisztina technikus-laboráns munkatársaknak.

Indul a tanév


Javában zajlik az elsőévesek beiratkozása.

Évfordulós előadás kollégáinktól


150 éve született és 90 éve kapott Nobel-díjat Zsigmondy Richárd magyar származású kémikus „a kolloid oldatok heterogén természetének magyarázatáért, és az ultramikroszkóp feltalálásáért”, amellyel alapvetően járult hozzá a modern kolloidika, nanotechnológia kialakulásához.

Kémiaérmek a Kaukázusból

A 47. Nemzetközi Kémiai Diákolimpiát (IChO) az idén Azerbajdzsánban rendezték. A moszkvai Lomonoszov Egyetem helyi filiáléjában, Baku városában zajlott a verseny július 20. és 29. között. A versenyen 75 ország 290 diákja vett részt.

Magyarfalvi Gábor az IChO Intéző Bizottságának elnöke

Még tart a 47. Nemzetközi Kémiai Diákolimpia az azerbajdzsáni Bakuban, de egy örömteli hír már beérkezett: Magyarfalvi Gábor adjunktust választották az IChO Intéző Bizottságának elnökévé. A versenyen évről évre mintegy 80 ország vesz részt.

Új reakciómechanizmus - intézetünk munkatársaitól

Sarka János, Intézetünk PhD hallgatója és Császár Attila, az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatócsoport tagjai új reakciómechanizmus felfedezéséről számolnak be a J. Am. Chem. Soc., a világ vezető kémiai folyóirata legújabb számában megjelent közleményükben (P. R. Schreiner, J. P. Wagner, H. P. Reisenauer, D. Gerbig, D. Ley, J. Sarka, A. G. Császár, A. Vaughn, and W. D. Allen, Domino Tunneling, J. Am. Chem. Soc. 2015, 137, 7828-7834, http://dx.doi.org/10.1021/jacs.5b03322).

Kollégánk lett az MTA-s munkabizottság elnöke


Kiss Éva egyetemi tanárt, az Intézet Fizikai Kémiai Tanszékének oktató-kutatóját 2015. júniusában az MTA Kolloidkémiai Munkabizottság elnökévé választották.

Bolyai Ösztöndíj - 2015.


Idén munkatársunk, Szabados Ágnes és Horváti Kata tudományos munkatárs (MTA-ELTE Peptidkémiai Kutatócsoport) elnyerték a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János Kutatási Ösztöndíját.Elérhetőségek


1117 Budapest
Pázmány Péter sétány 1/A

Központi telefon:
+36 1 372 2500
Titkárság belső melléke:
1514
Titkárság külső száma:
+36 1 372 2548

Központi fax:
+36 1 372 2592

e-mail: intezet@chem.elte.hu