Az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatólaboratóriuma és a Molekulaszerkezet és Dinamika Laboratórium tudományos munkatársat vagy tudományos segédmunkatársat keres

Okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus, matematikus vagy informatikus végzettségű, PhD-vel rendelkező elméleti érdeklődésű tudományos munkatársat, illetve tudományos segédmunkatársat keresünk azonnali belépési lehetőséggel.

Az ELTE Kémiai Intézet Kémiai Informatikai Laboratóriuma tudományos munkatársat keres


Az ELTE Kémiai Intézet Kémiai Informatikai Laboratóriuma okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus vagy matematikus végzettségű doktoranduszt és/vagy tudományos munkatársat keres.

"Lendület" a Kémiai Intézetben


Idén négy ELTE-s nyerte el a "Lendület" program támogatását, köztük Novák Zoltán, az ELTE Kémiai Intézet egyetemi adjunktusa. A pályázat támogatásával kutatócsoportot tud alakítani az intézetben.

Szerves Kémia Problémamegoldó Verseny - 2014.


Az ELTE TTK Szerves Kémia Tanszéke, a BME Szerves Kémia és Technológia Tanszéke, valamint a SE Szerves Vegytani Intézete idén immár ötödik alkalommal rendezte meg a Szerves Kémia Problémamegoldó Versenyt 2014. április 25-én, amelynek díjátadójára 2014. június 19-én, csütörtökön került sor az ELTE TTK-n.

Bolyai Ösztöndíj - 2014.


Munkatársunk, Czakó Gábor elnyerte a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János Kutatási Ösztöndíját. A három éves ösztöndíj célja a 45 év alatti kutatók önálló tudományos munkájának támogatása, valamint az MTA doktora cím elnyerésére való felkészülés elősegítése. Az elismerő oklevelet július 2-án adták át az Akadémia Székházában.

Újabb poszter-díj


Novák Márton, az EKOL PhD hallgatója, nyerte el a poszter díjat a legrangosabb gázkromatográfiás konferencián: a 38. International Symposium on Capillary Chromatography and 11. GC×GC Symposium-on, Riva del Garda-ban. A poszter valamint egyéb információk a konferenciáról az az EKOL honlapján megtekinthetőek.

Kisfaludy-díjak 2014.


Június 10-én adták át a Richter Gedeon NyRt. Kisfaludy Lajos Alapítványának 2014. évi díjait.

Szerves konferencia Lágymányoson


2014. június 29. – július 4. között az MKE Szerves- és Gyógyszerkémiai Szakosztálya nemzetközi tudományos konferenciát rendez. A tanácskozás az ELTE TTK kutató/oktató- és diákközösségének - előzetes regisztráció után - ingyenesen biztosított.

Mező Gábor az EPS-ben


Mező Gábor az ELTE-MTA Peptidkémiai Kutatócsoport tudományos tanácsadója képviseli a magyarországi kutatókat a European Peptide Society (EPS - Európai Peptid Társaság) közgyűlésében a következő 4 évben.

Poszter-díjas munkatársunk


Gyulai Gergő, Pénzes Csanád Botond, Csempesz Ferenc, Horváti Kata, Bősze Szilvia, Kiss Éva Surface properties of nanoparticulate PLGA drug carriers című, a nemzetközi Bio-Friendly Polymers and Polymer Additives című konferenciára benyújtott munkája elnyerte a poszter díjat.

MTA Akadémiai Doktori Tanács - választás


Az MTA Akadémiai Doktori Tanácsa májusi alakuló ülésén megválasztotta a Tanács vezetőit és tagságát. Intézetünkből Hudecz Ferenc és Homonnay Zoltán vesznek részt a munkában.

Perczel András vezeti a fehérjetudományi konzorciumot


2014. május 1-től négy intézmény együttműködésével valósul meg a MEDinPROT (Medicine in Proteins) nevű Fehérjetudományi Kiválósági Együttműködési Program, amelynek vezetésére Perczel András professzort kérték fel.Elérhetőségek


1117 Budapest
Pázmány Péter sétány 1/A

Központi telefon:
+36 1 372 2500
Titkárság belső melléke:
1514
Titkárság külső száma:
+36 1 372 2548

Központi fax:
+36 1 372 2592

e-mail: intezet@chem.elte.hu