ÁLLÁSOK A KÉMIAI INTÉZETBEN


A Kémiai Intézet határozatlan idejű állásokat hirdet. A jelentkezési határidő október 16. Részletek ide kattintva elérhetők.

Az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatólaboratóriuma és a Molekulaszerkezet és Dinamika Laboratórium tudományos munkatársat vagy tudományos segédmunkatársat keres

Okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus, matematikus vagy informatikus végzettségű, PhD-vel rendelkező elméleti érdeklődésű tudományos munkatársat, illetve tudományos segédmunkatársat keresünk azonnali belépési lehetőséggel.

Az ELTE Kémiai Intézet Kémiai Informatikai Laboratóriuma tudományos munkatársat keres


Az ELTE Kémiai Intézet Kémiai Informatikai Laboratóriuma okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus vagy matematikus végzettségű doktoranduszt és/vagy tudományos munkatársat keres.

"Lendület" a Kémiai Intézetben


Idén négy ELTE-s nyerte el a "Lendület" program támogatását, köztük Novák Zoltán, az ELTE Kémiai Intézet egyetemi adjunktusa. A pályázat támogatásával kutatócsoportot tud alakítani az intézetben.

Miért az ELTE?


Újabb tényvideót készített az ELTE. Miért érdemes nálunk tanulni? - kiderül belőle.

Kémiai Nobel-díj 2014.


Az MTA cikkét a 2014-es kémiai Nobel-díjról itt olvashatják.

"Színpadon a természettudomány"- oktatási fesztiválról Londonba


Magyarország legkiválóbb természettudományos tanárai mérték össze tudásukat és képességeiket: miként tudják az általuk oktatott tárgyakat a diákok számára érdekesebbé és érthetőbbé tenni. Róka András kollégánk egyike a kilenc tanárnak, akik 2015-ben Londonban varázsolják el a tanulókat.

Kutatók Éjszakája 2014.


Idén is látványos, érdekes kísérletek, bemutatók, előadások várták a hozzánk látogatókat a szeptember 26-i Kutatók Éjszakáján.

TTK-s kutatási pályázat eredménye


A TTK-n lezajlott a belső kutatási pályázat. A beadott igények több, mint 45 millió Ft-t tettek ki. A rendelkezésre álló 19 MFt összegből a 81 pályázó küzül 41 TTK-s kolléga kaphatott kisebb-nagyobb összegű támogatást. Kollégáink közül többen sikeresen pályáztak. A nyertesek teljes listája itt olvasható.

Kollégáink kitüntetése


Az Egyetem Szenátusa a szeptember 5-i Tanévnyitó ünnepi ülésén a „Pro Universitate Emlékérem ezüst fokozatát” adományozta Ungvárainé Nagy Zsuzsanna egyetemi docensnek. Szabó Dénes egyetemi docens oktatási tevékenységét a „Pro Universitate Emlékérem bronz fokozatával” ismerték el. Az Egyetem vezetése „Trefort Ágoston Emléklapot” adományozott Havalda Dóra technikus laboránsi munkatársnak.
Gratulálunk!

A legidézettebb tudományos kutatók listáján


Intézetünk professzora, az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatócsoport vezetője, Császár Attila egyszerre öt közleménnyel is jelen van azon a listán, melyet a Thomson Reuters tett közzé az Essential Science Indicators alatti "Highly Cited Papers" kategóriában.

Japán vendégünk


Szeptember 12-én intézetünk vendége lesz, és előadást tart Prof. Kenichi Akaji (Department of Medicinal Chemistry Kyoto Pharmaceutical University, Kyoto; President, Japanese Peptide Society) "Design of SARS 3CL protease inhibitor; from peptide to non-peptide " címmel.Elérhetőségek


1117 Budapest
Pázmány Péter sétány 1/A

Központi telefon:
+36 1 372 2500
Titkárság belső melléke:
1514
Titkárság külső száma:
+36 1 372 2548

Központi fax:
+36 1 372 2592

e-mail: intezet@chem.elte.hu