Kollégánk továbbképzése

Durkó Gábor a londoni Queen Mary University-n elvégzett egy kétéves felsőoktatási oktatásmódszertani továbbképzé

Elhunyt Ángyán János

Január 22-én elhunyt alumnusunk, oktatónk, vendégkutatónk, a Kémia Tudományok kandidátusa, az MTA külső tagja, a CNRS kutatóprofesszora, a Nancy Egyetem Professzora.

Címlapon a spektroszkópiai hálózatok

Megjelent az Amerikai Kémiai Társaság (American Chemical Society) Journal of Physical Chemistry A folyóiratának 2017. novemberi száma, címlapján a spektroszkópiai hálózatokat összefoglaló, Small Molecules - Big Data című közlemény képével.

Szalay Luca Mikola Katedra-díjas


Az ELTE TTK Kari Tanácsa idén "Mikola Katedra" nevű kitüntető címet alapított. Ezt olyan kolléga nyerheti el pályázat alapján 5 évre, aki a szakmódszertan területén kimagasló mennyiségű és minőségű munkát végez. Idén az egyik díjazott Szalay Luca, intézetünk munkatársa.

Kollégánk elismerése


Mihucz Viktor Gábor, intézetünk docense vehette át Pungor Ernő-díjat az MTA "Magyar Tudomány Ünnepe" rendezvénysorozat keretében.

Hudecz Ferenc Eötvös József-emlékérmes


Az ELTE Eötvös József Collegium névadójának születésnapjához (szeptember 3.) kapcsolódva tartja ünnepélyes tanévnyitóját. A rendezvényen kerül sor az Eötvös Collegiumért emlékérmek átadására.

Kollégánk EPS-kitüntetése


Hudecz Ferenc akadémikus, az ELTE előző rektora, az ELTE-MTA Peptidkémiai Kutatócsoport vezetője, a European Peptide Society leköszönt elnöke 2016 szeptemberében Lipcsében vette át a „Pro European Peptide Society” kitüntetést.

Újabb Zemplén-díjas kollégánk - Frissítve


A 2016. évi MTA Zemplén Géza Fődíjat Rábai József egyetemi tanárnak ítélte a Magyar Tudományos Akadémia. Intézetünk oktatója, a Szerves Tanszék munkatársa 2016 decemberében veszi át az elismerést és tart eredményeiről tudományos előadást.

MTÜ - Kolloidkémiai Munkabizottság - ünnepi előadóülés

Wolfram Ervin professzor, az ELTE Kolloidkémiai és Kolloidtechnológiai Tanszékének vezetője szervezésében 50 évvel ezelőtt alakult meg az MTA Kolloidkémiai Munkabizottsága, melynek 20 éven keresztül elnöke volt. Az évfordulóra a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében a Kémiai Tudományok Osztálya és a Kolloidkémiai Munkabizottság ünnepi előadóülést rendez.

Alapítvány a Magyar Peptid- és Fehérjekutatásért - jubileum

A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében a Kémiai Tudományok Osztálya és az Alapítvány ünnepi előadóülést rendez az alapítvány megalakulásának 20 éves évfordulóján.Elérhetőségek


1117 Budapest
Pázmány Péter sétány 1/A

Központi telefon:
+36 1 372 2500
Titkárság belső melléke:
1514
Titkárság külső száma:
+36 1 372 2548

Központi fax:
+36 1 372 2592

e-mail: intezet@chem.elte.hu