ÁLLÁSOK A KÉMIAI INTÉZETBEN


A Kémiai Intézet határozatlan idejű állásokat hirdet. A jelentkezési határidő október 16. Részletek ide kattintva elérhetők.

Az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatólaboratóriuma és a Molekulaszerkezet és Dinamika Laboratórium tudományos munkatársat vagy tudományos segédmunkatársat keres

Okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus, matematikus vagy informatikus végzettségű, PhD-vel rendelkező elméleti érdeklődésű tudományos munkatársat, illetve tudományos segédmunkatársat keresünk azonnali belépési lehetőséggel.

Az ELTE Kémiai Intézet Kémiai Informatikai Laboratóriuma tudományos munkatársat keres


Az ELTE Kémiai Intézet Kémiai Informatikai Laboratóriuma okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus vagy matematikus végzettségű doktoranduszt és/vagy tudományos munkatársat keres.

"Lendület" a Kémiai Intézetben


Idén négy ELTE-s nyerte el a "Lendület" program támogatását, köztük Novák Zoltán, az ELTE Kémiai Intézet egyetemi adjunktusa. A pályázat támogatásával kutatócsoportot tud alakítani az intézetben.

Kutatók Éjszakája 2014.


Idén is látványos, érdekes kísérletek, bemutatók, előadások várták a hozzánk látogatókat a szeptember 26-i Kutatók Éjszakáján.

TTK-s kutatási pályázat eredménye


A TTK-n lezajlott a belső kutatási pályázat. A beadott igények több, mint 45 millió Ft-t tettek ki. A rendelkezésre álló 19 MFt összegből a 81 pályázó küzül 41 TTK-s kolléga kaphatott kisebb-nagyobb összegű támogatást. Kollégáink közül többen sikeresen pályáztak. A nyertesek teljes listája itt olvasható.

Kollégáink kitüntetése


Az Egyetem Szenátusa a szeptember 5-i Tanévnyitó ünnepi ülésén a „Pro Universitate Emlékérem ezüst fokozatát” adományozta Ungvárainé Nagy Zsuzsanna egyetemi docensnek. Szabó Dénes egyetemi docens oktatási tevékenységét a „Pro Universitate Emlékérem bronz fokozatával” ismerték el. Az Egyetem vezetése „Trefort Ágoston Emléklapot” adományozott Havalda Dóra technikus laboránsi munkatársnak.
Gratulálunk!

A legidézettebb tudományos kutatók listáján


Intézetünk professzora, az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatócsoport vezetője, Császár Attila egyszerre öt közleménnyel is jelen van azon a listán, melyet a Thomson Reuters tett közzé az Essential Science Indicators alatti "Highly Cited Papers" kategóriában.

Japán vendégünk


Szeptember 12-én intézetünk vendége lesz, és előadást tart Prof. Kenichi Akaji (Department of Medicinal Chemistry Kyoto Pharmaceutical University, Kyoto; President, Japanese Peptide Society) "Design of SARS 3CL protease inhibitor; from peptide to non-peptide " címmel.

Japán ösztöndíjas kollégánk


Szidarovszky Tamás, az ELTE-MTA Komplex Kémiai Rendszerek Kutatócsoportjának munkatársa "Dynamics of H2 in a molecular complex in intense laser fields" című pályázatával elnyerte a komoly presztízsértékű JSPS (Japanese Society for the Promotion of Science) Posztdoktori Ösztöndíjat. Kutatómunkáját Professzor Kaoru Yamanouchi csoportjában végzi majd a Tokió Egyetemen.

Újabb összefoglaló cikk


Munkatársunk, Czakó Gábor és amerikai kollégái egy összefoglaló cikket publikáltak kis víz és HCl klaszterek hidrogénkötéseiről a neves Accounts of Chemical Research (IF: 24,348) folyóirat augusztusi számában.

Szerves Kémia Problémamegoldó Verseny - 2014.


Az ELTE TTK Szerves Kémia Tanszéke, a BME Szerves Kémia és Technológia Tanszéke, valamint a SE Szerves Vegytani Intézete idén immár ötödik alkalommal rendezte meg a Szerves Kémia Problémamegoldó Versenyt 2014. április 25-én, amelynek díjátadójára 2014. június 19-én, csütörtökön került sor az ELTE TTK-n.Elérhetőségek


1117 Budapest
Pázmány Péter sétány 1/A

Központi telefon:
+36 1 372 2500
Titkárság belső melléke:
1514
Titkárság külső száma:
+36 1 372 2548

Központi fax:
+36 1 372 2592

e-mail: intezet@chem.elte.hu