Álláshirdetés

Az ELTE TTK Kémiai Intézet munkatársat keres tanársegédi vagy adjunktusi beosztásba helyettesként vagy új alkalmazásként. Az ideális jelentkezőtől elvárt tudás: nukleáris kémiai/radiokémiai ismeretek, izotóplaboratóriumban szerzett gyakorlat, nukleáris spektroszkópiákban használt műszerek ismerete. Feladata lenne nukleáris kémia tárgyú oktatás (laboratóriumi gyakorlatok szervezése és/vagy tartása), kutatásban való részvétel, adott esetben önálló kutatás. Ez a felhívás nem minősül hivatalos állásmeghirdetésnek.

Az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatólaboratóriuma és a Molekulaszerkezet és Dinamika Laboratórium tudományos munkatársat vagy tudományos segédmunkatársat keres

Okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus, matematikus vagy informatikus végzettségű, PhD-vel rendelkező elméleti érdeklődésű tudományos munkatársat, illetve tudományos segédmunkatársat keresünk azonnali belépési lehetőséggel.

Elismerések az Innovációs Napon


2015. február 26-án kilencedszer tartott Innovációs Napot az Egyetem, melyen többek között kihirdették a hallgatói kisfilm-pályázat eredményét is, ahol Pálfy Gyula doktorandusz és Hegedüs Gyula MSc-s hallgató kiváló eredményt értek el.

"Accounts" cikk a pH-oszcillátorokról


A világ egyik legjelentősebb kémiai folyóirata, az Accounts of Chemical Research (i.f.=24.348) Orbán Miklós és Csörgeiné Kurin Krisztina (NKD Laboratórium) összefoglaló cikkét közölte.

Díjazott kollégánk


Vácziné Schlosser Gitta tudományos munkatárs, az intézetben működő MTA-ELTE Peptidkémiai Kutatócsoport tagja MTA Akadémiai Ifjúsági Díjat nyert el.

Tiszteletbeli cím David Andreunak


Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szenátusa a Szerves Kémiai Tanszék vezetője javaslatára, a TTK Kari tanácsa előterjesztésére tiszteletbeli doktor és professzor címet adományoz David Andreu, a barcelonai Pompeu Fabra Egyetem professzora részére.

Nyílt Nap 2015.


A múlt pénteken megtartott Nyílt Napról rövid, képes beszámolót olvashatnak a linkre kattintva.

Új retenciós mechanizmus SN2 reakcióra - újra frissítve


Munkatársunk, Czakó Gábor és Szabó István PhD hallgató nemrégiben egy új, „dupla-inverziós” mechanizmust fedezett fel az F- + CH3Cl SN2 reakció elméleti vizsgálata során. Az eredményeket az egyik legnevesebb multidiszciplináris tudományos folyóirat, a Nature Communications közölte.

Kollégánk nagypályázata


Mező Gábor, a TTK Szerves Kémiai Tanszék és az MTA–ELTE Peptidkémiai Kutatócsoportjának tudományos tanácsadója elsőként nyert el az ELTE-n Horizon 2020 EU-s pályázatot egy nemzetközi konzorcium tagjaként.

Medzihradszky Kálmán „Pro European Peptide Society” kitüntetést kapott


Medzihradszky Kálmán akadémikus, az ELTE Szerves Kémiai Tanszék professor emeritusa, a European Peptide Society alapító tagja, „Pro European Peptide Society” kitüntetést kapott.

Kellemes Ünnepeket!


A Kémiai Intézet ezzel, a szervetlen laboron hallgatók által készített karácsonyfával, meghitt ünnepeket, elemekben gazdag új évet kíván minden kedves ismerősének!

Elhunyt Fehér Magdolna


Ezúton tudatjuk, hogy az Analitikai Tanszék volt dolgozója, Gábor Péterné dr. Fehér Magdolna okleveles vegyészmérnök, ny. egyetemi docens életének 85. évében, 2014. november 27-én váratlanul elhunyt.Elérhetőségek


1117 Budapest
Pázmány Péter sétány 1/A

Központi telefon:
+36 1 372 2500
Titkárság belső melléke:
1514
Titkárság külső száma:
+36 1 372 2548

Központi fax:
+36 1 372 2592

e-mail: intezet@chem.elte.hu