VÉLEMÉNYÜNK


ELTE Kémiai Intézet Tanácsának véleménye a szakgimnáziumok tervezett kerettantervéről itt olvasható.

Álláshirdetés

Az ELTE TTK Kémiai Intézet munkatársat keres tanársegédi vagy adjunktusi beosztásba helyettesként vagy új alkalmazásként. Az ideális jelentkezőtől elvárt tudás: nukleáris kémiai/radiokémiai ismeretek, izotóplaboratóriumban szerzett gyakorlat, nukleáris spektroszkópiákban használt műszerek ismerete. Feladata lenne nukleáris kémia tárgyú oktatás (laboratóriumi gyakorlatok szervezése és/vagy tartása), kutatásban való részvétel, adott esetben önálló kutatás. Ez a felhívás nem minősül hivatalos állásmeghirdetésnek.

Az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatólaboratóriuma és a Molekulaszerkezet és Dinamika Laboratórium tudományos munkatársat vagy tudományos segédmunkatársat keres

Okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus, matematikus vagy informatikus végzettségű, PhD-vel rendelkező elméleti érdeklődésű tudományos munkatársat, illetve tudományos segédmunkatársat keresünk azonnali belépési lehetőséggel.

Kiemelt cikk kollégánktól


A Journal of Chemical Physics szerkesztője a legutóbbi hét 5 kiemelésre érdemes cikke közé választotta kollégánk, Túri László cikkét, amelyet a május 9-i héten a Journal of Chemical Physics honlapján is kiemelnek az Editor's Pick szekcióban.

A molekulák ultragyors viselkedése

Keszei Ernő professzorral készített interjút az Élet és Tudomány a kémiai reakciók sebességével kapcsolatban.

A jubileumi Mengyelejev Kémiai Diákolimpia

2016-ban ötödször vett részt magyar csapat Nemzetközi Mengyelejev Diákolimpián, és a versenyt is jubileumi, ötvenedik alkalommal tartották.

Két kollégánk új rendes MTA-tag


Az Akadémikusok Gyűlésén rendes taggá választották intézetünk professzorai közül Hudecz Ferencet és Perczel Andrást.

Akadémiai Díjat kapott Salma Imre


Az MTA 187. közgyűlésén, 2016. május 2-án Akadémiai Díjjal tüntették ki Salma Imrét, az MTA doktorát, az ELTE TTK Kémiai Intézet Analitikai Kémiai Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanárát.

Szerves Kémia Problémamegoldó Verseny 2016.

2016. április 29-én hetedik alkalommal rendezi meg az ELTE TTK Szerves Kémiai Tanszék, a BME Szerves Kémia és Technológia Tanszék, valamint a SE Szerves Vegytani Intézet a Szerves Kémia Problémamegoldó Versenyt. A szervezők várnak minden, szerves kémia iránt érdeklődő alap- és mesterszakos hallgatót! A verseny kiemelt támogatója a Richter Gedeon Nyrt.

Már az ötvenedik!


Moszkvában, a Lomoszonov Egyetemen 2016. május 2-8. között rendezik meg a jubileumi 50. Mengyelejev Kémiai Olimpiát. Két gödöllői és két budapesti diák jut el a versenyre, kollégánk, Magyarfalvi Gábor mentorálásával, minisztériumi és szponzori támogatással. A csapat résztvevőit, felkészítőjét és támogatóit itt találják.

Kollégánk felkérése


Inzelt György professzort, mint a szakterület kiemelkedő képviselőjét, a Russian Journal of Electrochemistry felkérte a szerkesztőbizottság tiszteleti tagjának.

Görgey, a rettenthetetlen vegyésztábornok


Kémiai vonatkozású cikket leltünk a Magyar Nemzet Online oldalán, melyhez kollégánk, Riedel Miklós előadását is felhasználta a cikkíró.Elérhetőségek


1117 Budapest
Pázmány Péter sétány 1/A

Központi telefon:
+36 1 372 2500
Titkárság belső melléke:
1514
Titkárság külső száma:
+36 1 372 2548

Központi fax:
+36 1 372 2592

e-mail: intezet@chem.elte.hu