Álláshirdetés

Az ELTE TTK Kémiai Intézet munkatársat keres tanársegédi vagy adjunktusi beosztásba helyettesként vagy új alkalmazásként. Az ideális jelentkezőtől elvárt tudás: nukleáris kémiai/radiokémiai ismeretek, izotóplaboratóriumban szerzett gyakorlat, nukleáris spektroszkópiákban használt műszerek ismerete. Feladata lenne nukleáris kémia tárgyú oktatás (laboratóriumi gyakorlatok szervezése és/vagy tartása), kutatásban való részvétel, adott esetben önálló kutatás. Ez a felhívás nem minősül hivatalos állásmeghirdetésnek.

Az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatólaboratóriuma és a Molekulaszerkezet és Dinamika Laboratórium tudományos munkatársat vagy tudományos segédmunkatársat keres

Okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus, matematikus vagy informatikus végzettségű, PhD-vel rendelkező elméleti érdeklődésű tudományos munkatársat, illetve tudományos segédmunkatársat keresünk azonnali belépési lehetőséggel.

A kémia népszerűsítése a Hetedhét gyerekhíradóban


Róka András, az Észbont(ogat)ó előadássorozat szervezője, vezetője az idei évad utolsó, látványos programját tartotta 2015. május 22-én, pénteken. Az m2 gyermekhíradója is kilátogatott az eseményre. Az anyag itt látható, 3:15-től 5:34 mp-ig.

Than Károly Emlékérem 2015.


Idén kollégánk, Riedel Miklós kapta a Magyar Kémikusok Egyesületének Than Károly Emlékérmét. A díj a kémiáért, az egyesületért végzett munka elismerése.

Laudáció David Andreu tiszteletbeli doktor és professzor cím adományozása alkalmából


A Pázmány Napon átadott díszdoktori kitüntetéshez tartozó laudációt itt olvashatják.

Magyar kémiaérmek Jerevánból


Magyarország csapata negyedszer vett részt a Nemzetközi Mengyelejev Diákolimpián.

Kollégánk a Kar Kiváló Oktatója


A 2015-ös Eötvös Napon tartott ünnepi rendezvényen adták át az idei Kar Kiváló Oktatója díjakat, melyet Venekei István biológus mellett idén oktató-kutatónk, Tóth Gergely docens kapott. Gratulálunk!

Szalay Péter Polányi-díjban részesült


Az MTA Fizikai-kémiai Bizottság és a Polányi Mihály Kuratórium Intézetünk professzorának, Szalay Péternek ítélte a 2014-es Polányi Mihály díjat.

Kémikus (is) a 2015-ös Lendület nyertesei közt


A legtehetségesebb magyar tudósok itthon tartását vagy visszahívását célzó MTA-program keretében idén is több kiváló kutató alapíthat önálló kutatócsoportot: Szilágyi Róbert az Amerikai Egyesült Államokból, a Montana State Universityről érkezik az ELTE TTK Kémiai Intézetébe.

Eötvös-napi díszdoktori előadás


2015. május 7-én kerül sor a Kar ünnepére, az Eötvös-napra. Ezúton meghívjuk Önöket David Andreu professzor díszdoktori előadására. Részletek a cikk címére kattintva érhetők el.

Szerves Kémia Problémamegoldó Verseny 2015.

Idén tavasszal hatodik alkalommal kerül megrendezésre az ELTE TTK Szerves Kémiai Tanszék, a BME Szerves Kémia és Technológia Tanszék valamint a SE Szerves Vegytani Intézetének közös szervezésében a Szerves Kémia Problémamegoldó Verseny. Képek a versenyről lapozás után találhatók.

Hallgatóink sikere az OTDK-n - Frissítve


A Pannon Egyetemen rendezték az OTDK Kémiai és Vegyipari Szekciót, néhány hallgatónk pedig Kolozsvárt, a FiFöMa szekcióban lett sikeres.Elérhetőségek


1117 Budapest
Pázmány Péter sétány 1/A

Központi telefon:
+36 1 372 2500
Titkárság belső melléke:
1514
Titkárság külső száma:
+36 1 372 2548

Központi fax:
+36 1 372 2592

e-mail: intezet@chem.elte.hu