Az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatólaboratóriuma és a Molekulaszerkezet és Dinamika Laboratórium tudományos munkatársat vagy tudományos segédmunkatársat keres

Okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus, matematikus vagy informatikus végzettségű, PhD-vel rendelkező elméleti érdeklődésű tudományos munkatársat, illetve tudományos segédmunkatársat keresünk azonnali belépési lehetőséggel.

Az ELTE Kémiai Intézet Kémiai Informatikai Laboratóriuma tudományos munkatársat keres


Az ELTE Kémiai Intézet Kémiai Informatikai Laboratóriuma okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus vagy matematikus végzettségű doktoranduszt és/vagy tudományos munkatársat keres.

"Lendület" a Kémiai Intézetben


Idén négy ELTE-s nyerte el a "Lendület" program támogatását, köztük Novák Zoltán, az ELTE Kémiai Intézet egyetemi adjunktusa. A pályázat támogatásával kutatócsoportot tud alakítani az intézetben.

Molekulák mozgásban


Az intézetünk professzora, az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatócsoport vezetője, Császár Attila által javasolt COST (European Cooperation in Science and Technology) akció, melynek neve MOLIM (Molecules in Motion), azaz Molekulák mozgásban, az elkövetkező négy évre (2015-2019) elnyerte a COST CMST (Chemistry and Molecular Sciences and Technology) divíziójának támogatását. Ez a harmadik elfogadott COST akció, melyet magyar pályázó adott be, és az első, melyben az akció súlya az elmélet felé tolódik el.

Hajós György Bruckner-díjat kapott


2014. november 3-án vehette át a Richter Gedeon Nyrt. és a Magyar Tudományos Akadémia által alapított Bruckner Győző-fődíjat Hajós György, a kémiai tudományok doktora, az MTA TTK professor emeritusa, az ELTE Szerves kémiai Tanszék egyetemi magántanára.

Újabb Zemplén-díjas kollégáink


Az MTA Kémiai Osztály 2014 évi Zemplén Géza Fődíját Csámpai Antal hab. egyetemi docens, a Zemplén Géza Ifjúsági Díját pedig Bánóczi Zoltán tudományos munkatárs számára ítélték oda.

MKE Nívódíj 2014.


A Magyar Kémikusok Egyesülete idén is kiosztotta Diplomamunka Nívódíját.

"Messze látó tudomány”


Megkezdődött az MTA egy hónapig tartó rendezvénysorozata, a Magyar Tudomány Ünnepe. Részletes program, egyéb tudnivalók itt találhatók.

Újjáalakult az MTA Szerves és Biomolekuláris Bizottság


Az ELTE TTK Kémiai Intézetéből, akadémikusként a Bizottság tagjai: Medzihradszky Kálmán, Náray-Szabó Gábor, és Sohár Pál az MTA rendes tagjai, Hudecz Ferenc és Perczel András, az MTA levelező tagjai. Az MTA köztestületi tagjainak szavazat alapján választott tagok: Csámpai Antal hab. egy. docens, Hajós György egyetemi magántanár, Mező Gábor tudományos tanácsadó, Pintér István tudományos tanácsadó és Rábai József egyetemi tanár.

Hudecz Ferenc a Kisfaludy Alapítvány kuratóriumának elnöke


Szeptember 1-től a Richter Gedeon Ny. Rt. Kisfaludy Lajos Alapítvány Kuratóriuma – a leköszönő elnök, Görög Sándor akadémikus, az MTA rendes tagja javaslatára – egyhangú támogatással megválasztotta új elnökét Hudecz Ferenc akadémikus, tanszékvezető egyetemi tanár személyében.

Miért az ELTE?


Újabb tényvideót készített az ELTE. Miért érdemes nálunk tanulni? - kiderül belőle.

Kémiai Nobel-díj 2014.


Az MTA cikkét a 2014-es kémiai Nobel-díjról itt olvashatják.Elérhetőségek


1117 Budapest
Pázmány Péter sétány 1/A

Központi telefon:
+36 1 372 2500
Titkárság belső melléke:
1514
Titkárság külső száma:
+36 1 372 2548

Központi fax:
+36 1 372 2592

e-mail: intezet@chem.elte.hu