Álláshirdetés

Az ELTE TTK Kémiai Intézet munkatársat keres tanársegédi vagy adjunktusi beosztásba helyettesként vagy új alkalmazásként. Az ideális jelentkezőtől elvárt tudás: nukleáris kémiai/radiokémiai ismeretek, izotóplaboratóriumban szerzett gyakorlat, nukleáris spektroszkópiákban használt műszerek ismerete. Feladata lenne nukleáris kémia tárgyú oktatás (laboratóriumi gyakorlatok szervezése és/vagy tartása), kutatásban való részvétel, adott esetben önálló kutatás. Ez a felhívás nem minősül hivatalos állásmeghirdetésnek.

Az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatólaboratóriuma és a Molekulaszerkezet és Dinamika Laboratórium tudományos munkatársat vagy tudományos segédmunkatársat keres

Okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus, matematikus vagy informatikus végzettségű, PhD-vel rendelkező elméleti érdeklődésű tudományos munkatársat, illetve tudományos segédmunkatársat keresünk azonnali belépési lehetőséggel.

Évfordulós előadás kollégáinktól


150 éve született és 90 éve kapott Nobel-díjat Zsigmondy Richárd magyar származású kémikus „a kolloid oldatok heterogén természetének magyarázatáért, és az ultramikroszkóp feltalálásáért”, amellyel alapvetően járult hozzá a modern kolloidika, nanotechnológia kialakulásához.

Kémiaérmek a Kaukázusból

A 47. Nemzetközi Kémiai Diákolimpiát (IChO) az idén Azerbajdzsánban rendezték. A moszkvai Lomonoszov Egyetem helyi filiáléjában, Baku városában zajlott a verseny július 20. és 29. között. A versenyen 75 ország 290 diákja vett részt.

Magyarfalvi Gábor az IChO Intéző Bizottságának elnöke

Még tart a 47. Nemzetközi Kémiai Diákolimpia az azerbajdzsáni Bakuban, de egy örömteli hír már beérkezett: Magyarfalvi Gábor adjunktust választották az IChO Intéző Bizottságának elnökévé. A versenyen évről évre mintegy 80 ország vesz részt.

Új reakciómechanizmus - intézetünk munkatársaitól

Sarka János, Intézetünk PhD hallgatója és Császár Attila, az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatócsoport tagjai új reakciómechanizmus felfedezéséről számolnak be a J. Am. Chem. Soc., a világ vezető kémiai folyóirata legújabb számában megjelent közleményükben (P. R. Schreiner, J. P. Wagner, H. P. Reisenauer, D. Gerbig, D. Ley, J. Sarka, A. G. Császár, A. Vaughn, and W. D. Allen, Domino Tunneling, J. Am. Chem. Soc. 2015, 137, 7828-7834, http://dx.doi.org/10.1021/jacs.5b03322).

Kollégánk lett az MTA-s munkabizottság elnöke


Kiss Éva egyetemi tanárt, az Intézet Fizikai Kémiai Tanszékének oktató-kutatóját 2015. júniusában az MTA Kolloidkémiai Munkabizottság elnökévé választották.

Bolyai Ösztöndíj - 2015.


Idén munkatársunk, Szabados Ágnes és Horváti Kata tudományos munkatárs (MTA-ELTE Peptidkémiai Kutatócsoport) elnyerték a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János Kutatási Ösztöndíját.

Szerves Kémia Problémamegoldó Verseny 2015. - eredmények

Az ELTE TTK Szerves Kémia Tanszéke, a BMGE Szerves Kémia és Technológia Tanszéke, valamint a SE Szerves Vegytani Intézete 2015. április 24-én hatodik alkalommal rendezte meg a Szerves Kémia Problémamegoldó Versenyt, amelynek díjátadója 2015. június 22-én volt az ELTE TTK-n.

Kisfaludy-díjak 2015.


Június 16-án adták át a Richter Gedeon NyRt. Kisfaludy Lajos Alapítványának 2015. évi díjait.

Interjú Szalay Péterrel a Polányi-díj kapcsán


A Fizikai Kémiai Tanszék egyetemi tanárával, az Elméleti Kémiai Laboratórium vezetőjével, a Bolyai Kollégium igazgatójával, aki nemrégiben Polányi-díjat kapott a magas szintű ab initio kvantumkémiai módszerek kidolgozásáért az ELTE készített interjút.

MTA posztdoktorok az intézetben


A Magyar Tudományos Akadémia idén is meghirdette az MTA Posztdoktori kutatói programot. Intézetünk két pályázója is a nyertesek között van.Elérhetőségek


1117 Budapest
Pázmány Péter sétány 1/A

Központi telefon:
+36 1 372 2500
Titkárság belső melléke:
1514
Titkárság külső száma:
+36 1 372 2548

Központi fax:
+36 1 372 2592

e-mail: intezet@chem.elte.hu