Álláshirdetés

Az ELTE TTK Kémiai Intézet munkatársat keres tanársegédi vagy adjunktusi beosztásba helyettesként vagy új alkalmazásként. Az ideális jelentkezőtől elvárt tudás: nukleáris kémiai/radiokémiai ismeretek, izotóplaboratóriumban szerzett gyakorlat, nukleáris spektroszkópiákban használt műszerek ismerete. Feladata lenne nukleáris kémia tárgyú oktatás (laboratóriumi gyakorlatok szervezése és/vagy tartása), kutatásban való részvétel, adott esetben önálló kutatás. Ez a felhívás nem minősül hivatalos állásmeghirdetésnek.

Az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatólaboratóriuma és a Molekulaszerkezet és Dinamika Laboratórium tudományos munkatársat vagy tudományos segédmunkatársat keres

Okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus, matematikus vagy informatikus végzettségű, PhD-vel rendelkező elméleti érdeklődésű tudományos munkatársat, illetve tudományos segédmunkatársat keresünk azonnali belépési lehetőséggel.

Horváti Kata Kajtár-díjas


Tudományos teljesítménye elismeréseként Kajtár Márton-díjat kapott Horváti Kata tudományos munkatárs (MTA-ELTE Petidkémiai Kutatócsoport)

MKE Nívódíj 2015.


A Magyar Kémikusok Egyesülete idén is kiosztotta Diplomamunka Nívódíját.

Kollégánk díja


Sclosser Gitta az MTA-ELTE Peptidkémiai Kutatócsoport Bolyai János ösztöndíjas t. munkatársa kapta a MKE Tömegspektrometriai Társaság 2015. évi Cornides István Tudományos Díját.

Jubileumi diplomásaink


2015. október végén került sor a jubileumi diplomák átadására az ELTE egyetem téri épületében az Aula Magnában

Előadóülés


A Kajtár Márton Alapítvány fennállásának 20. évfordulója alkalmából az Alapítvány és az MTA Szerves és Biomolekuláris Kémiai Bizottsága - a ,,Bruckner termi előadás" sorozat – keretében közös tudományos előadóülést szervez 2015. november 27-én, pénteken, 14.00 órakor (ELTE TTK Kémiai Épület 0.63-as előadóterem).

Könyv Than Károlyról és az MKL Reperóriuma bemutató


A Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár az Agora program keretében 2015 november 18-án mutatja be a Tömpe Péter, PhD által szerkesztett Than Károly: Carbonidok, valamint a Magyar Kémikusok Lapja Repertóriuma 1946-2006 munkákat.

Molekulák összekapcsolásával a kórokozók ellen

 Hudecz Ferenc professzorral készített interjút az Élet és Tudomány, melyet az elte.hu ajánl, és ezen a linken olvasható.

 

Beszámoló a 12. Grand Prix Chimique vegyésztechnikusi diákolimpiáról


A 12. Grand Prix Chimique (GPCh) nemzetközi vegyésztechnikusi diákolimpiát Svájcban, a Bázel melletti Aprentas Ausbildungcentrum Muttenz oktatási centrumban rendezték meg szeptember 27. és október 2. között.

Kutatók Éjszakája 2015. - rövid videó


Rövid, hangulatos és látványos videót találtunk az 'antocián' csoport csatornáján, mely főként a kémiás előadásainkból válogat.

 Elérhetőségek


1117 Budapest
Pázmány Péter sétány 1/A

Központi telefon:
+36 1 372 2500
Titkárság belső melléke:
1514
Titkárság külső száma:
+36 1 372 2548

Központi fax:
+36 1 372 2592

e-mail: intezet@chem.elte.hu