Álláshirdetés

Az ELTE TTK Kémiai Intézet munkatársat keres tanársegédi vagy adjunktusi beosztásba helyettesként vagy új alkalmazásként. Az ideális jelentkezőtől elvárt tudás: nukleáris kémiai/radiokémiai ismeretek, izotóplaboratóriumban szerzett gyakorlat, nukleáris spektroszkópiákban használt műszerek ismerete. Feladata lenne nukleáris kémia tárgyú oktatás (laboratóriumi gyakorlatok szervezése és/vagy tartása), kutatásban való részvétel, adott esetben önálló kutatás. Ez a felhívás nem minősül hivatalos állásmeghirdetésnek.

Az MTA-ELTE Komplex Kémiai Rendszerek Kutatólaboratóriuma és a Molekulaszerkezet és Dinamika Laboratórium tudományos munkatársat vagy tudományos segédmunkatársat keres

Okleveles vegyész, vegyészmérnök, fizikus, matematikus vagy informatikus végzettségű, PhD-vel rendelkező elméleti érdeklődésű tudományos munkatársat, illetve tudományos segédmunkatársat keresünk azonnali belépési lehetőséggel.

Szerves Kémia Problémamegoldó Verseny 2016.

2016. április 29-én hetedik alkalommal rendezi meg az ELTE TTK Szerves Kémiai Tanszék, a BME Szerves Kémia és Technológia Tanszék, valamint a SE Szerves Vegytani Intézet a Szerves Kémia Problémamegoldó Versenyt. A szervezők várnak minden, szerves kémia iránt érdeklődő alap- és mesterszakos hallgatót! A verseny kiemelt támogatója a Richter Gedeon Nyrt.

Már az ötvenedik!


Moszkvában, a Lomoszonov Egyetemen 2016. május 2-8. között rendezik meg a jubileumi 50. Mengyelejev Kémiai Olimpiát. Két gödöllői és két budapesti diák jut el a versenyre, kollégánk, Magyarfalvi Gábor mentorálásával, minisztériumi és szponzori támogatással. A csapat résztvevőit, felkészítőjét és támogatóit itt találják.

Kollégánk felkérése


Inzelt György professzort, mint a szakterület kiemelkedő képviselőjét, a Russian Journal of Electrochemistry felkérte a szerkesztőbizottság tiszteleti tagjának.

Görgey, a rettenthetetlen vegyésztábornok


Kémiai vonatkozású cikket leltünk a Magyar Nemzet Online oldalán, melyhez kollégánk, Riedel Miklós előadását is felhasználta a cikkíró.

Sikeres publikáció kollégáinktól


Novák Zoltán adjunktus és munkatársai legújabb munkája az Organometallics című ACS folyóirat 20 legolvasottabb cikke közé került márciusban.

Módszertani képzés


A Felsőoktatási Struktúraváltási Alapból (FSA) megvalósuló ELTE projekt Tanárképző Központ által koordinált moduljai keretében "A gyakorlati képzés megalapozása a tanárképzésben" címmel zajlik a kémiatanár mentorok, a gyakorlóiskolai vezetőtanárok és a szakmódszertanosok közötti szakmai kapcsolat szorosabbra fűzése.

Braun Tibor könyvbemutató


Pénteken, 2016. március 4-én 11 órakor mutatják be Braun Tibor professzor (ELTE Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszék, MTA Kutatásszervezési Intézet, Informatikai és Tudományelemzési Kutatócsoport) „A Nobel-díjra érdemes taxisofőr: Interdiszciplináris kémiai kaleidoszkóp” című könyvét.

Átütő erejű szerves kémiai újítás magyar kutatóktól


Szerves molekulák hatékony átalakítására dolgozott ki új katalitikus eljárást az intézetünkben működő, Novák Zoltán vezette Lendület-kutatócsoport.

Kollégáink az MTA osztályaiban


A Magyar Tudományos Akadémia köztestülete megválasztotta a Közgyűlés nem akadémikus tagjait a következő három évre. Kollégáink közül Kiss Éva és Salma Imre professzorok képviselik az intézetet a Kémiai Tudományok Osztályán.

Bioconjugation

2016. február 21–25. között a Horizon 2020 pályázat nemzetközi konzorciuma Budapesten tartja munkaértekezletét. A pályázathoz kapcsolódva Hudecz Ferenc február 22-én „Bioconjugation – bridging partners with preserved identity for mutual benefits” címmel tart nyilvános előadást.Elérhetőségek


1117 Budapest
Pázmány Péter sétány 1/A

Központi telefon:
+36 1 372 2500
Titkárság belső melléke:
1514
Titkárság külső száma:
+36 1 372 2548

Központi fax:
+36 1 372 2592

e-mail: intezet@chem.elte.hu