Hudecz Ferenc Eötvös József-emlékérmes


Az ELTE Eötvös József Collegium névadójának születésnapjához (szeptember 3.) kapcsolódva tartja ünnepélyes tanévnyitóját. A rendezvényen kerül sor az Eötvös Collegiumért emlékérmek átadására.

Az Eötvös Collegium kurátora, az igazgató személyi javaslatai alapján a kuratórium támogatásával — a régebbi collegiumi gyakorlatot felelevenítve — Eötvös Collegiumért emlékérmet adományoz a Collegium önzetlen támogatóinak. Köszönetüket három területen fejezik ki: “külfilosz”, azaz nem collegista, “öreg collegista”, azaz korábban végzett növendék és “távozó collegista”, azaz a Collegiumból kiköltöző collegista kategóriákban.
A szeptemberi ünnepségen az elismerést, amely Borsos Miklós (1906-1990) alkotása, Jutai Péter olvasó-szerkesztő, Kecskeméti Gábor igazgató (MTA BTK Irodalomtudományi Intézet) és Takó Ferenc „távozó collegista” mellett Hudecz Ferenc prorektor, akadémikus az EC Biológia-kémia műhely leköszönt vezetője vehette át Horváth László igazgatótól.
Az emlékérem hátoldalán a követekező Eötvös Loránd idézet olvasható: „...annak a tanárnak tanulói haladnak igazán, aki maga is halad.”
Forrás: http://honlap.eotvos.elte.hu/fooldal/collegiumi-dijak-elismeresek/