Spamszűrés beállítása a Horde felületen

Az ELTE központi spamszűrő szolgáltatás automatikusan egy pontszámmal látja el a beérkező leveleket aszerint, hogy azt a rendszer milyen valószínűséggel tekinti spamnek. A Kémiai Intézet levelező szolgáltatásánál lehetőség van eszerint a pontszám szerint szétválogatni a leveleket.

A spamszűrést érdemes azoknak is végrehajtani, akik nem a webmailt használják a mindennapos levelezésükhöz, a szűrés és külön mappába pakolás a külső kliens, például Mozilla Thunderbird esetében is működni fog, azt a szerver végzi, függetlenül a használt levelezőprogramtól.

  1. Lépjen be a horde felületre a szokásos linken vagy a fenti menűsorból a Kollégáinknak -> Hasznos linkek -> Webmail útvonalon.
  2. Belépés után lépjen a fenti menüben a 'Levelezés' majd a 'Mappák' oldalra
  3. Az oldalon megjelenő legördülő menüben válasszuk az 'Létrehozás' funkciót, és hozzunk létre egy új mappát 'Spam' néven. A mappa nevének pontos megadása különösen fontos későbbi funkciók működése miatt. (részletessen kifejtve az oldal alján)
  4. A fenti ikonsoron most válasszuk a 'Szűrők' majd a 'Spam' ikont. A megjelenő oldalon válasszuk ki a kívánt küszöbértéket (ajánlott kezdőérték: 10), majd a Spam mappát és lépjünk mentsük el az új beállításokat. A művelet sikerességéről a rendszer tájékoztat. (Amennyiben az oldalon piros betűvel megjelenik az 'Inaktív' felirat kérem válassza a 'Mentsük el és aktiváljuk' gombot.)

A jövőben az újonnan létrehozott spam mappába kerülnek a kért küszöbértéknél nagyobb pontszámmal rendelkező levelek. A kezdeti időkben érdemes a mappát időközönként ellenőrizni, hátha tévesen megjelölt levél is került ide. Amennyiben ilyen történik ajánlott a küszöbértéket feljebb, ellenkező esetben lejjebb állítani

A mappa neve azért fontos, mert hamarosan minden felhasználó 'Spam' nevű mappájából 30 nap után a rendszer automatikusan törli a beérkezett leveleket.

Üdvözlettel: Gazdag László