kemtaninfo levelezőlista
A levelezőlista a kémia oktatásával foglalkozó szakemberek információs fóruma. Célja a szakmai újdonságok minél gyorsabb és szélesebb körű terjesztése. A listának írt levéllel a tagok fontos információkat oszthatnak meg egymással, új ötleteket, szakmai kérdéseket beszélhetnek meg. Az ELTE Kémiai Intézete ezen a listán keresztül értesíti az érdeklődőket aktuális rendezvényeiről, új kezdeményezéseiről, induló tanfolyamairól.
A levelezőlista tagsága nyitott. Hívjuk a kémiatanár kollégákat, hogy iratkozzanak fel és használják ezt a lehetőséget.
Technikai tudnivalók
  • A lista email címe kemtaninfo@listbox.elte.hu . Erre a címre a lista tagjai küldhetnek levelet, és ezeket a lista minden tagja megkapja.
Kémiatanárok figyelmébe
A Magyar Kémikusok Egyesülete (MKE) Kémiatanári Szakosztálya 2013. februárjában levelezőlistát hozott létre kémiatanárok számára. A listára kizálólag az aktív szakosztályi tagok kapnak meghívót. A kifejezetten kémiatanároknak célzott híreket ezentúl az új lista fogja kézbesíteni. Ezzel párhuzamosan a Kémiai Intézet kemtaninfo levelezőlistájáról ezek a hírek elmaradnak. Javasoljuk, hogy aki ezentúl is szeretné megkapni a kémiatanároknak szóló híreket, lépjen be a Kémiatanári Szakosztályba. Aktív kémiatanárok szakosztályi tagdíja kedvezményes, 4000 Ft/év. További információk a Kémiatanári Szakosztály honlapján: http://www.kemtan.mke.org.hu/ .
Freemail felhasználók figyelmébe
A freemail-es címekre gyakran kisebb-nagyobb késéssel, esetleg egyáltalán
nem érkeznek meg a kemtaninfo listán küldött levelek.
Ennek oka, hogy a freemail és az ELTE levelezőrendszerének együttműködése során hibák lépnek fel. A probléma elhárítása hosszú idő óta nem sikerül. Ezért a listára való feliratkozás freemail-es címmel nem javasolt. A lista freemail-es tagjainak azt javasoljuk, hogy töröljék freemail-es címüket a listáról és iratkozzanak fel egy másik szolgáltatónál létesített email címmel. (Elképzelhető, hogy egyes freemail-es címek automatikusan is törlésre kerülnek a kemtaninfo listáról.)
Információink szerint a gmail például jól együttműködik az ELTE levelezőrendszerével.