ALKÍMIA MA - Arzén a rizsben - élelmiszerbiztonsági jótanácsok
Adatlap
Előadó: 
Mihucz Viktor
Időpont: 
csü., 2011-02-03 17:00
Helyszín: 
ELTE Pázmány Péter sétány 1/A 0.83
Kísérő programok: 
Kvízjáték
Szabados Ágnes: Az ELTE házhoz megy
Jalsovszky István: Látványos kémiai kísérletek
Látogatás az ICP-MS laboratóriumban, Mihucz Viktor vezetésével
Milyen lehetséges élelmiszer-biztonsági kockázata van az egyes rizsételek elkészítésének, ha az alapanyag toxikus elemeket, például arzént tartalmaz?

Melyik rizst (v)egyem? Hántoltat vagy hántolatlant? Fehér- vagy barnarizst? Bő vagy kevés vízben mossam? Tejberizs, rizottó vagy egyszerű köret? Erről a problémáról fog beszélni az előadó vegyészi szemmel.